Co do podawania cytryny, to są dwie szkoły

Co do podawania cytryny, to są dwie szkoły: jedni podają . cytrynę obraną ze skórki, drudzy w skórce — w obu wypadkach pokrojoną w plasterki. Oba sposoby są dobre, z tym że na ogół za atrakcyjniejszą uważana jest cytryna w skórce ze względu na aromat. Cytryna musi być jednak dokładnie przedtem umyta gorącą wodą, gdyż skórka nosi konserwujące ją chemikalia nie- korzystne dla zdrowia. Gorąca kolacja bywa podawana w pół godziny do trzech kwadransów od przybycia pierwszych gości. Czy czekać dłużej na spóźnialskich? To zależy, czy to coś, co siedzi w piecyku, jeszcze wytrzyma. W każdym razie po godzinie trzeba podawać bez względu na wszystko.

Witaj na moim serwisie! Blog poświęcony jest tematyce edukacji i wiedzy. Znajdziesz tutaj ciekawe informacje dotyczące systemu nauczania. Zapraszam do śledzenia na bieżąco.