Poczęstunek należy tak przygotować

Poczęstunek należy tak przygotować, żeby chociaż trochę mogła się do gości przysiadać. Po posiłku już bez przerwy powinna asystować gościom, odkładając zmywanie naczyń na potem. W wypadku bardzo wystawnej gorącej kolacji gospodyni potrzebna jest zwykle pomocnica; może się poświęcić temu zadaniu przyjaciółka, sąsiadka albo kuzynka; 0 nie wypada mając gości, zwłaszcza gdy samemu ich się bawi, oddawać się długiej rozmowie przez telefon z kimś, kto w Itrakcie wizyty zadzwonił. W takich wypadkach mówi się: „muszę cię przeprosić, mam gości, kiedy można do ciebie zadzwonić?”; 0 gospodarze absolutnie nie mają obowiązku dotrzymywać kroku tym swoim gościom, którzy piją najwięcej.

Witaj na moim serwisie! Blog poświęcony jest tematyce edukacji i wiedzy. Znajdziesz tutaj ciekawe informacje dotyczące systemu nauczania. Zapraszam do śledzenia na bieżąco.